04 november 2012

Halloween 2012

Ja, då är det dags att referera årets Halloween som faktiskt blev riktigt bra. Både gott och inte för läskigt för ögat. Allra först ordnades en fördrink som är röd då årets tema var rött för blod. Eftersom det är Halloween så finns det ett flytande öga i den för vuxna och ett par ögon i den alkoholfria.
Förrätt: en blodig soppa som egentligen är tomatsoppa med nyskalade räkor. Den var väldigt god och gärna något jag gör om på hemmaplan.
Till huvudrätt så serverades korv med blodiga maskar som utgjordes av spaghetti, korv och karamellfärg. Till det en sallad med huvudsakligen röda ingredienser. Och för att riktigt ha något mer att bita i så serverades fyllt bröd. Lantbröd som stoppades med pepparsalami, vanlig hårdost, smaksatt philadelfiaost och tomatpesto. Brödet var såå gott så det blir det också en repris av på hemmaplan framöver. 
Till kaffet serverades en blodig avec med smak av Baileys.
Efterrätten blev en pannacotta med körsbär som ingrediens och smak. Grädden smaksattes med förutom vaniljstång lite körsbärssås. Samma körsbärssås som sedan ringlades ovanpå pannacottan. Eftersom det är Halloween så stoppades även godismaskar i grädden innan den stelnade. Stelnat blod utgjordes av Romkörsbär, både i pannacottan och fördrinken med ett flytande öga.
Tack för i år fina vänner, ännu ett lyckat Halloween firande.
/Helena

1 kommentar:

Maya sa...

Härligt ... läcker mat och läcker dukning! Och visst är det kul att fixa och dona :) Halva nöjet!