11 mars 2012

Mycket go mat

En vecka sedan jag skrev något här sist. Veckan har bland annat bestått av middagsgäster (Emelie och mor) i onsdags då Eme hade sportlov och var till mormor sin. Jag lagade till kyckling med bacon och svamp som serverades med kroketter och färsk sallad. Eme fick hjälpa till med att slunga salladen. När de gått till mormor kom karln hem som tagit en extra dag för studier denna vecka.

På fredagen tog jag en arbetsdag på hemmaplan vilket var väldigt produktivt faktiskt. Lite skumt kändes det då vi satt i varsitt rum och läste, precis som om vi var studenter igen båda två.

Till middag användes sista smördegen som låg i kylen. Räckte till fyra små knyten innehållandes lite köttfärs, champinjoner och cantadouost. Till det fixade jag sallad och en tallrik med småplock. Uppläggningsfatet med det lilla extra till bestod av serranoskinka, getost, brie och oliver. Lite av varje och ändå blev det väldigt mättsamt. Ska inte glömma att nämna den hemmagjorda peston som vi hade till.

Lördag och det blev shopping med mor. Senare kom hon och åt med oss. Grillad kyckling med färsk sallad, den egna peston, riven parmesan och eget vitlöksbröd (formfranska med kryddsmör=smör, vitlök och ört-/vitlökskrydda).

Idag började vi dagen med smoothie och till middag blir det fläskkotlett, binfri som det stod på skylten på Ica igår. Vitkåls sallad blir det till, är tanken. Imorgon är det vanlig arbetsdag igen och då ska jag få besök på jobbet, trevligt.

Svärföräldrarna är i Thailand och jag hoppas de har det alldeles fantastiskt!! Men det är jag övertygad om att de har.
/Helena

Inga kommentarer: