18 februari 2012

Hängig i veckan

Som vanligt vaknar man för tidigt fast man är ledig. Gav upp till slut och klev upp. Har nu startat datorn och tänkte sätta mig och syrfa runt lite, kanske spela.

Mor fyllde jämnt för ca 11 månader sedan och fick bland annat presentkort på Södra berget spa. Vad jag förstod så var det meningen att den som gav kortet skulle gå med. Nu går det ut i sista februari och vips finns det bara två helger kvar. Svaret blir då att det inte finns pengar att följa med för. Men har man inte vetat sedan kortet köptes den exakta summan och dessutom inom vilken tidsram man ska hinna använda det?

För mig kändes det däremot inte alls förvånande, mor vill gå naturligtvis och inte ensam. Så på söndag så har hon bokat in sig själv, mig och min man på några timmars spa. Vi älskar att spaa och även om lönen nu ligger framför oss så tar vi oss råd och går med mor. Det ska bli mysigt och kanske extra mysigt för karln som riktigt får varva ner innan han ska åka igen.

Nu får jag bara önska att jag inte ska behöva ha feber och vara hängig till imorgon. Det var på onsdagen jag vaknade med huvudvärk som höll i sig hela dagen och jag var allmänt hängig. Tänkte försöka sluta tidigare den dagen, men blev istället kvar 1 och halvtimme för att avsluta det jag höll på med. Orkade inte med någon städning då handlingen räckte till den kvällen. På torsdag var jag "såsig" hela dagen och kände mig febrig och hade ont i halsen.

Men jag har en viss förmåga att bli överaktiv när jag blir sjuk. Det är som om kroppen försöker kämpa emot när den märker åt vilket håll det bär. Som barn var det extremt olyckligt då det därför var svårt att förstå om jag var sjuk eftersom jag då blev extra aktiv innan jag till slut däckar. Torsdagen blev en sådan dag.

Kom hem från jobbet och bäddar rent, skurar badrum, dammsugar och torkar alla golv. Plockar i allt det vardagliga som tömma kattlådor, diskmaskin osv. Börjar känna mig hungrig och ställer mig vid spisen. Kommer på att då kan jag lika gärna skapa matlådor. Och dessutom, hur roligt är det med bara en maträtt att välja på. Därför lagar jag snart tre rätter samtidigt och det blir sammanlagt 10 portioner, nio matlådor och en portion till kvällen som middag.

När jag ätit och varvar ner kommer det ikapp mig och nu däckar jag. Det sista jag minns innan jag somnar är att jag funderar över hur i hela friden jag ska komma upp på fredagmorgon.

Nu var det inte så svårt att kliva upp, man vaknar tidigt som vanligt oavsett som sagt. Men innan jag far hem denna dag så möter jag upp en vän på stan som är här över helgen. Dock är jag så hängig så jag orkar inte så mycket med än handla det jag ska ha med mig hem och sedan kör jag en extra sväng innan jag skjutsar henne bara så man hinner höra hur allt är. Vi hinner som sagt surra litegrann i alla fall innan jag till slut åker hem och väntar in mannen.
/Helena

Inga kommentarer: