19 september 2010

Lördagsmiddagen

Det här skulle egentligen ha publicerats under lördagskvällen men internetuppkopplingen lyste med sin frånvaro. Regnet stod som spön i backen och brukar i vanliga fall skapa ångest efter förra sommarens hemska översvämmning. Men denna helg kände vi oss ganska lugna ändå. Och grilla ska man oavsett väder, eller hur! Om det regnar får man bara tänka ut en lösning för att skydda grillen. Så dagen till ära ordnades ett tillfälligt grilltak.
Tänk vad mycket dessa gamla plåtar från tidigare stuga kan vara bra att ha till. Först sommarens höjdpunkt, ångbastun och nu till ett grilltak, och det är bara två exempel.

Genom den öppna dörren ser man en del av köksboden där potatisen till det som ska grillas förbereds. Jag förkokade potatis som sedan blandades med örtkryddade kronhärtskockshjärtan och en skvätt matolja. Detta ställdes in i ugnen när de marinerade kycklingfileerna lades på grillen. Ingen sallad blev det men vitlöksbröd lades i ugnen och det blev en riktig festmåltid.
/Helena

1 kommentar:

julia sa...

det var lite svårt dom första dagarna:P tar ett tag att vänja sig att den sitter där hela tiden. kunde inte prata ordentligt från början heller, men nu går det också bra:) lite svårt att säga s bara för att staven är för lång, men den ska bytas ut till en kortare snart:) hehe