10 september 2010

Inför valet

Jag ska erkänna! Känner mig inte lika socialdemokratiskt inställd sedan Göran Persson avgick, men att bli moderat är för mig ett långt kliv bort. Klivet blev tydligare efter att jag läst denna artikel. Nu hör jag till de friska som ännu inte drabbats av "de nya hårdare reglerna" men jag har empati för mina medmänniskor och vet därför att jag inte kommer att rösta blått.

Undras om det inte blir min första blanka röst detta val, för rösta ska jag! Det är slött av folk att inte tycka till genom att lägga sin röst. Ren lathet att sitta hem med ramsan "det spelar ändå ingen roll". Pinsamt att det finns folk som kräks över systemet och sedan inte ens har en aning om vilket parti eller block som sitter i regeringen.

Vi har ett samhälle byggt på demokrati vilket är en lyx som vi ska vara rädd om. Därför bör man rösta och därför ska jag rösta. Men då jag inte finner något parti bättre än resten kanske det denna gång blir en blank röst, som sagt. Vill påpeka att genom att inte gå och rösta inte är samma sak som att rösta blankt, röstar man blankt har man visat att man vill ha demokrati men inte tycker att det idag finns något parti som representerar det man tror på.
/Helena

1 kommentar:

Helena sa...

Man måste tänka på vilket sorts samhälle man vill leva i.
Jag vill inte ha ett elitsamhälle vilket bara gynnar en liten del av oss alla.
Alla måste få plats.
Även de sämst lottade måste få finnas och få hjälp.
Fortsätter det så här så kommer vi kliva över uteliggare på stan tillslut.
ALLA kan dessutom bli sjuka och och då måste det finnas humana regler för sjukförsäkringen.
Visst det finns säkert folk som har en liten arbetsförmåga som ändå är sjukskriven men istället för att jaga livet ur de sjuka kan väl ungdomarna få jobba istället.
Världen är upp och ned.
Håller med dig att det känns som pest eller kolera vem man ska rösta på men Aliansen får vara för min del.
Tänker lite så här att vi har det ändå förhållandevis bra i det här landet och vilka är det som byggt upp det....inte är det de borgliga partien i allafall.
Hade det varit det hade det sett ut som i USA.
Ja du ser nu fick du igång mig.....tänk att jag aldrig kan hålla tyst.=)
Kram vännen!