25 januari 2009

Den långa vägen till Enlunda

Vi var ut till Enlunda igår och det var väl tur vi tog det igår. Det har nämligen snöat hela kvällen, natten och det det snöar fortfarande. (första bilden är storvägen som ser körklar ut med blotta ögat men inte när man började gå där)Det var i alla fall uppehåll på dagtid när vi for ut. Hade med korv och bröd som vi grillade till lunch. Sist vi var ut genade vi genom en grannes tomt, vilket vi har tillstånd till att göra enligt ett gammalt servitut. (foto nummer två, första vägkorsningen)Men denna gång gick vi den långa vägen. Ända från storvägen fick vi pölsa snö och jag var så slut och hungrig när vi kom fram, hahahahaha. Det roliga var att vår skylt som vi satt upp i somras verkar fungera även på vintertid och bara djuren hade vandrat på vår våg och tomt. Massor med spår efter älg som gått över isen och upp på vår väg. (tredje fotot, SCA:s väg där det för ett bra tag sedan kört en bil halvvägs, vänt och åkt tillbaka)På plats lämnades svål till fåglar och korven grillades och åts upp förstås. Vi satt återigen i strandstolarna med liggunderlag och myste i vår snöiga Enlunda. När det var dags att gå hem och man kände i luften att snön var på gång så på pekade gubben om älgarna som gått över tjärn. Jag är lite fjaskig när det gäller att gå över isen på denna tjärn men han lyckades övertala mig. Och visst, kan en älg som väger betydlig mer traska fram och åter borde det hålla även för oss. (foto nummer fyra, till slut framme vid vår egna väg med skylten)Och eftersom jag sitter här nu och skriver så kan man anta att så också var fallet. Vägen till bilen blev naturligtvis mycket kortare och snart satt vi i bilen igen. (sista kortet för denna tur, vår väg där bara djuren farit fram)På kvällen tog vi en ny promenad, i snövädret gick vi till citygross och det var riktigt skönt. Kvällen avslutades med godis och film.
Man ser på korten hur himlen lurar på mer snö. Ha en trevlig söndag.
/Helena

5 kommentarer:

Alexandra sa...

WOW!! Snö! Kram från södra sverige

Lussan sa...

Haha, så du överlevde verkligen? Säkert? Jag hade också varit skeptisk till tjärnen, det erkänner jag, trots alla älgar i världen. :D

Väldigt vackra bilder och en skön beskrivning av dagen. Nyss trodde jag att jag längtade till våren, men det här ser inte så dumt ut det heller.

Kram!

/Lussan

Berit Elisabet sa...

Hej, har varit här och hälsat på. Såna fina alster du åstadkommit, och vilken härlig tur till Enlunda! SNÖ - tänk om åtminstone en del av den hamnat hos mig!
Inte alls så kul att leva i "island". :-)

Ann sa...

God morgon! Här har kommit en del snö ja! Nu vill jag ha vår!

Ellis sa...

Mer fina snöbilder ser jag! =)
Du har en sak att hämta hos mig!
Kram